CNMR-TRIATLÓ

Blog del equipo de Triatlón CNMR

III Duatló de la Ciutat de Manresa

Posted by cnmrtri en marzo 15, 2009

El dissabte 7 de març del present any es va disputar la III edició de la Duatló de la Ciutat de Manresa 3ª  prova puntuable per la Lliga Nacional´09 i Campionat de Catalunya Universitari, on tres membres de la secció varen participar: Lluís Remón –que s’estrenava dins de la seva nova categoria “veterà”-, en Jaume Roy i en David Sànchez.

La referida prova era de distància sprint: 5km de cursa a peu (2 voltes a un circuit mig asfalt i muntanya) 22 Km de ciclisme –recorregut: anar des de Manresa fins a Canet de Fals i tornar– i 2.5 Km de cursa a peu ( 1 volta al circuit) i la qual va contar amb la presència de atletes de gran nivell com el ex-ciclista Melcior Mauri, els triatletes Richard Calle, Albert Parreño, entre d’altres.

Otras Duatlón de Manresa 07-03-2009

La sortida es va donar les 15:00h per la categoria femenina i a les 15:05 per la categoria masculina. Va ser una sortida molt ràpida on en Jaume i el David varen passar pel primer quilòmetre per sota de 3:30; per contra el Lluis, que tornava a la competició i estrenava la seva veterania, va optar per una tàctica una mica mes conservadora i va preferir guardar part de les seves forces per la pujada que li esperava en el tram ciclista.

El primer sector tant en el Jaume com el David el van fer un temps realment bo 18:08 i 18:36 respectivament. Però el moment estel·lar de la cursa era el tram ciclista que constava de 22km on els 11 primer km eren de pujada i els 11 següents de baixada). En aquí cada membre del club tenia les seves propies estrategies:

El Jaume va sortir de boxes amb una idea molt clara: “donar el màxim en aquest sector”, cosa que va fer, doncs va marcar el millor sisè parcial, només a 20 segons de Melcior Mauri, fet que encara és més meritori si és té en compte que cap membre del pilotó on anava el va ajudar.

Per contra el David, que la setmana passada havia petit en el sector cicliste greus problemes amb els bessons, va optar per fer un tram ciclista de menys a més a fi de no patir les mateixes molèsties  de la setmana passada, fet que finalment no es va produir i va tornar a patir unes petites rampes (encara que en menor messura).

En Lluís que s’havia pres la primera part d’una forma més conservadora va aprofitar el sector de ciclista per exprimir-se una mica més i poder avançar varios triatletes i així anar escalant posicions.

Un cop finalitzat el tram ciclista tocava fer una última volta al circuit de cursa peu, moment on els triatletes del CMNR van acabar d’apretar les dents per acabar aquesta prova d’una forma molt digne, tenint en compte les alçades de pretemporada i que cap membre es especialista en la modalitat de Duatló.

El Xavier Torrades, que la setamana passada havia guanyat la Duatló de la ciutat de Reus, es va proclamar vencedor també d’aquesta nova prova i en la categria feminina la Nuria Padrisa va ser la clara guanyadora.